Hier vindt u allerlei praktische informatie die u helpt bij het maken van een weloverwogen keus voor kinderopvang.
Dagopvang: 07.30u – 18:30u/19.00u. Bij voldoende vraag is het mogelijk verlengde opvang tot 19:00 uur af te nemen.
Avond: Bij voldoende belangstelling/aanmeldingen zal er 24-uurs opvang worden aangeboden van: 19.00u – 24.00u
Opvang in de Schoolweken
BSO/BSA/NSO: 14.30u – 18.30u (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)
BSO/BSA/NSO: 11.30u – 18.30u (woensdag en vrijdag om de ene week)
De voorschoolse opvang: 07.30u – aanvang school: om 08.30u of 08.45u.
Vakantie opvang: 08.00u – 18.30u/ 07.30u – 18.30u/08.30u – 18:30u/19.00u/08.30u – 18.30u
Sluitingsdagen 2018
Extra dagdelen
Het kan soms voorkomen dat u extra opvang nodig hebt voor uw kind(eren) buiten de door u afgenomen opvangdagen. Wij bieden u dan de mogelijkheid om een extra dag/dagdeel af te nemen. De kosten voor deze extra opvang worden apart in rekening gebracht. Deze wordt achteraf verwerkt op de volgende factuur. Als u eenmaal een dag/dagdeel gereserveerd heeft en deze is akkoord, dan kunt u deze niet meer annuleren.
Brengen en halen in goede banen!
Om de rust op de groepen en het Kindercentrum te waarborgen werken we met vaste breng- en haaltijden. U kunt uw kind(eren) brengen van 07:30u – 09:00u. De enige uitzondering op deze regel is als u vóór 09:00u hebt doorgegeven aan de pedagogisch medewerker dat u te laat komt. Dit kan als uw kind naar de dokter moet of een bezoek moet brengen aan de GGD.
U kunt uw kind(eren) afmelden tot 09:00u. U kunt uw kind uiterlijk tot 12:00u brengen. Buiten deze tijden om wordt u verzocht contact op te nemen met de pedagogisch medewerker van uw kind.
Laat komen is niet toegestaan!
Brengt u uw kind(eren) toch te laat dan wordt u niet meer toegelaten tot de groep en neemt de pedagogisch medewerker het kind van u over. Hiermee voorkomen we dat de rust op de groep verstoort raakt.
Tussen 16:30u -18:30u kunt u uw kind(eren) weer ophalen. Komt u na 18:15u dan heeft de pedagogisch medewerker geen tijd meer voor een uitgebreide overdracht. In het overdracht-schrift kunt u nalezen hoe de dag is verlopen. Bij te laat ophalen brengen we extra kosten in rekening en bij meer dan 3 keer te laat worden maatregelen getroffen. Een kwartier kost u €12,50. Dit bedrag dient u direct te voldoen.
Ruilen van dagen
U mag maximaal 6 x per jaar ruilen van dagen. Ruilen kan alleen in dezelfde week en alleen als de groepssamenstelling en groepsgrootte op de gewenste ruildag dat toelaat. Elke ouder/ verzorger krijgt bij de inschrijving een dagenkaart voor het ruilen. Alleen kaarten voorzien van een stempel en de handtekening van de directie/ locatiemanager zijn geldig.
Ruilen vanwege ziekte of vakantie is niet mogelijk.
Restitutie
Er vindt geen restitutie plaats indien uw kind(eren) het kindercentrum niet heeft (hebben) bezocht.
Starten/ Opzeggen
Starten is mogelijk per de 1e of 16e van de maand, na ondertekening van het contract. De minimale contractduur is 6 maanden.
Opzeggen kan alleen schriftelijk of per e-mail op elke willekeurige dag van de maand echter onze voorkeur gaat uit per de 15e of 30e van de maand met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand.
Helaas kunnen wij geen kinderwagens in het kindercentrum toelaten. In verband met de brandveiligheid en gebrek aan plek is er geen mogelijkheid om uw kinderwagen bij ons achter te laten. Buiten is er beperkte ruimte beschikbaar voor kinderwagens, echter geldt vol=vol.
Wij zijn lid van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Naast onze eigen Algemene Bepalingen die een onlosmakelijk geheel vormen met onze plaatsingsovereenkomst zijn tevens de Algemene voorwaarden van de Brancheorganisatie Kinderopvang van toepassing.
Klik hier voor de Algemene voorwaarden.
Van zowel de Algemene Bepalingen als de plaatsingsovereenkomst ontvangt u net als wij een ondertekend exemplaar retour.
Op al onze overeenkomsten en Algemene Bepalingen is Nederlands recht van toepassing.
Alle ouders geven een machtiging voor automatische incasso af. U machtigt ons tot wederopzegging het maandelijks verschuldigde bedrag van uw rekening af te schrijven. De facturering vindt vooraf aan de maand waarin u de opvang geniet plaatst. De kinderopvangtoeslag wordt rechtstreeks op onze rekening overgemaakt. Hiervoor geeft u toestemming aan de Belastingdienst en geeft ons rekeningnummer door. Zonder automatische incasso is geen plaatsing mogelijk. Indien u ons toestemming geeft rechtstreeks de kinderopvangtoeslag te mogen ontvangen wordt uw kind geplaatst in afwachting van de toekenning. Als u er echter voor kiest zelf de kinderopvangtoeslag te ontvangen dan vindt de volledige facturering plaats.
Algemeen
Op ons Kindercentrum wordt gewerkt volgens richtlijnen voor Veiligheid – en Gezondheid en hygiëne-eisen conform de normen van de GGD. Jaarlijks voeren wij een risico-inventarisatie veiligheid en gezondheid uit. Hierdoor brengen wij alle mogelijke veiligheidsaspecten en gezondheidsrisico’s in kaart die de opvang van kinderen met zich meebrengt. Wij geven aan hoe die risico’s voorkomen kunnen worden en welke preventieve maatregelen wij nemen. Daarbij bevorderen wij gedragsverandering bij medewerkers, kinderen, ouders en vrijwilligers.
Onze huisregels en protocollen over veiligheid en gezondheid hangen op een voor iedereen toegankelijke plaats en de pedagogisch medewerker heeft de nodige instructies ontvangen hoe deze huisregels en protocollen te implementeren in de dagelijkse werkzaamheden.
Hygiëne
Iedereen draagt ontelbare (al dan niet besmettelijke) bacteriën bij zich. Het is daarom van groot belang dat wij op het kindercentrum hygiëne regels in acht nemen.
Te denken valt aan:
Een goede hygiëne zorgt voor een goede gezondheid. Ook worden gezondheidsrisico’s daardoor gereduceerd. We werken volgens de hygiënecode voor kleine instellingen en hygiëneregels van de GGD.
Veiligheid
We werken volgens het veiligheidsmanagement van de stichting Consument en Veiligheid.
Kinderen ontwikkelen zich snel, zijn nieuwsgierig en willen de wereld om zich heen ontdekken. Ze zien daarbij geen gevaar. Een veilige omgeving is daarom van essentieel belang. Pedagogisch medewerker kunnen veilig gedrag oefenen. Daarbij is veel herhalen nodig.
Verder zorgt de Regionale Brandweer er voor dat de brandveiligheid wordt nageleefd en is het Kindercentrum doorgemeld naar het Regionaal Alarm Centrum.
Elk jaar vindt er een brandoefening plaats. Ook controleert de Brandweer of nog steeds aan alle veiligheidsvoorschriften wordt voldaan.
Gezondheid
We werken volgens het gezondheidsmanagement van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV). Door (preventieve) maatregelen te nemen reduceren we de gevaren voor gezondheid. Elk jaar maken wij een Risico inventarisatie en evaluatie. Hierbij gaat het om de volgende risico’s: Gezondheid en Veiligheid met een plan van aanpak waarin aangegeven wordt welke preventieve – en gedragsmaatregelen worden getroffen om de risico’s te beperken. Ook wordt een actielijst gemaakt van nog te nemen maatregelen. Dit geldt zowel voor de Risico inventarisatie Gezondheid als Veiligheid.