logologo

logo

ACTIETARIEF 2017
€ 6,95 PER UUR

Wij heten nieuwe ouders graag van harte welkom met een speciaal introductietarief. Het hele jaar door opvang voor slechts € 6,95 p/uur, op zowel KDV en BSO. Echter VOL=VOL. Dit actietarief geldt alleen voor nieuwe inschrijvingen/aanmeldingen en is 1 jaar geldig m.u.v. van flexibele opvang.
Voor info klik hier.

LIKE ONZE FACEBOOK PAGINA


Bekijk leuke foto's en blijf op de hoogte van Kindercentrum De Morgenstond via onze Facebook pagina!

Neem een rondleiding door Kindercentrum 'De Morgenstond' door diverse foto's
te bekijken.

logo

Thema’s
Op ons kindercentrum werken wij met themagerichte activiteiten die alle ontwikkelingsgebieden stimuleren. Tijdens een thema over bijvoorbeeld de zomer maken de kinderen kennis met diverse onderwerpen zoals het strand, ijsjes, zwemmen, zee, zon, vakantie en kamperen. Alles wat met een thema te maken heeft wordt tijdens de activiteiten behandeld, zoals nieuwe woorden leren, knutselen, voorlezen, bijbehorende spelletjes, versjes, verhalen, tellen, kleuren benoemen en liedjes zingen. De thema’s worden door de pedagogisch medewerkers uitgewerkt volgens het VVE gecertificeerd programma Peuterplein.

Peuterplein is een VVE programma voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

Het is een programma dat de taalontwikkeling van jonge kinderen stimuleert en ze spelenderwijs voorbereidt op de basisschool. De eigenwijze handpop Raai de Kraai in een kastanjeboom speelt de hoofdrol en helpt de kinderen bij dit proces. Het biedt kinderen de mogelijkheid de wereld om hun heen te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. Alle ontwikkelingsgebieden komen aan bod tijdens een thema. De activiteiten bieden de kinderen de mogelijkheid actief mee te doen. Ze ontdekken zo nieuwe spelvormen en activiteiten. Er wordt aandacht besteed aan taal, voorbereidend rekenen, voorlezen, muziek, dans, fantasiespel, knutselen, groepsspel, motoriek, zowel grove als fijne motoriek, wereldoriëntatie en de sociaal –emotionele ontwikkeling

De leidsters werken met een vast dagschema dat het actief leren van de kinderen ondersteunt. Door de vaste volgorde van activiteiten weten de kinderen wat er gaat gebeuren. Ze hebben greep op wat komen gaat en voelen zich vrij om keuzes te maken en aan de slag te gaan. Op gestructureerde wijze wordt weergegeven hoe de dag zal verlopen. Op ons kindercentrum zijn vaste momenten en vaste rituelen. “Van elke activiteit maken we een leeractiviteit/leermoment”. Tijdens het fruit eten worden de verschillende soorten fruiten genoemd. Kinderen worden actief betrokken  om mee te doen.

PeuterPlus activiteiten
Voor de oudste kinderen op het kinderdagverblijf zijn er dagelijks peuterplusactiviteiten op de BSA. Bij deze activiteiten worden kinderen gestimuleerd en geprikkeld met nieuw materiaal en leren zij spelen met oudere kinderen.

Kampina 7, 1025 DD Amsterdam-Noord tel. 020-4639944 info@keckinder-garten.nl www.keckinder-garten.nl