logologo

logo

ACTIETARIEF 2017
€ 6,95 PER UUR

Wij heten nieuwe ouders graag van harte welkom met een speciaal introductietarief. Het hele jaar door opvang voor slechts € 6,95 p/uur, op zowel KDV en BSO. Echter VOL=VOL. Dit actietarief geldt alleen voor nieuwe inschrijvingen/aanmeldingen en is 1 jaar geldig m.u.v. van flexibele opvang.
Voor info klik hier.

LIKE ONZE FACEBOOK PAGINA


Bekijk leuke foto's en blijf op de hoogte van Kindercentrum De Morgenstond via onze Facebook pagina!

Neem een rondleiding door Kindercentrum 'De Morgenstond' door diverse foto's
te bekijken.

logo

Wij bieden opvang aan kinderen vanaf 8 weken tot 13 jaar.
Er zijn  diverse flexgroepen en opvangmodules die passen bij uw opvangbehoefte. Bij ons betaalt u nooit meer dan nodig is! Vraag naar de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee.

Ons kindercentrum is 7 dagen per week en 52 weken per jaar geopend. U kunt bij ons terecht voor zowel reguliere dagopvang 0 – 4 jaar van maandag t/m vrijdag van 07:30u – 19:00u. En zaterdag en zondag van 08:00u-18:00u als Buitenschoolse Opvang ook wel BSA genoemd. Verder is het mogelijk avond opvang af te nemen. Ook hebben wij diverse vakantie-opvangmodules: Zoals de 48, 49 of 50 weken module. U betaalt dan het flexibel uurtarief.
Naast deze opvangvormen bieden wij diverse andere vormen van opvang aan.

Hieronder vindt u alle vormen opvang:

 • Dagopvang 0 – 4 jaar
 • Buitenschoolse opvang/Naschoolse opvang(BSO)ook wel  genaamd BSA 4-13 jaar
 • Voorschoolse opvang
 • Flexibele opvang
 • Weekend opvang
 • Avond/nacht opvang
 • 24-uurs opvang
 • Bijzondere opvang
 • Halve dag opvang /3 of 4 uurs opvang
 • De flexmodule: Opvang zonder regulier contract. U ontvangt dan een flexibel contract. Lees meer hierover onder flexibele opvang/flexibel contract.

Dagopvang 0-4 jaar
De kinderen worden opgevangen in stamgroepen. Dat is een groep kinderen in een eigen, vaste groepsruimte die qua inrichting en sfeer bij hen past. De groep is ingedeeld in leerhoeken en speelhoeken.

Op De Morgenstond werken we met zowel horizontale als verticale groepen. In een verticale groep 0-4 jaar zitten kinderen van verschillende leeftijden (baby’s, dreumesen en peuters) bij elkaar in een groep. In een horizontale groep 2-4 jaar liggen de leeftijden van de kinderen dichter bij elkaar, alleen peuters.

Op de dagopvang hebben we momenteel twee stamgroepen:
Mickey & Minnie – verticale groep 0-4 jaar
Tucan & Tico – horizontale groep 2-4 jaar

Er zijn herkenbare en vaste rituelen. Wij werken met een vast dagschema dat voldoende mogelijkheden biedt voor flexibiliteit.
De drie R’s van rust, reinheid en regelmaat zijn belangrijke pijlers om de opvang op gestructureerde wijze te organiseren. Jonge kinderen zijn gebaat bij voldoende structuur.
Zij krijgen voldoende ruimte om de omgeving te leren ontdekken en onderzoeken. Zij bouwen zelfvertrouwen op en worden steeds zelfstandiger. Hierdoor ontwikkelen zij zich tot een persoon met een eigen persoonlijkheid en identiteit.

Buitenschoolse Opvang en activiteiten centrum  4-13 jaar genaamd BSA

De Morgenstond verzorgt voorschoolse, naschoolse, buitenschoolse en vakantie-opvang voor kinderen tussen 4 en 13 jaar. Op de BSA hebben we één stamgroep voor 4-13 jaar. 

Scholen waar wij kinderen ophalen:

 • Montessori Boven ‘t IJ; Kampina 5 1025 DD Amsterdam
 • De Biënkorf; Mariëndaal 11 1025 BT Amsterdam/De Biënkorf is verhuisd ook daar halen wij kinderen op.
 • Buikslotermeerschool; Breedveld 7 1025 PZ Amsterdam
 • De Vier Windstreken; Parlevinker 11 1034 PX Amsterdam

Op de buitenschoolse opvang komt uw kind na een lange schooldag weer tot rust! De kinderen worden liefdevol opgevangen door professioneel en gekwalificeerd personeel. Hygiëne, regels en regelmaat vinden wij erg belangrijk.
Voordat we gaan eten, helpen de kinderen met het dekken van de tafel (ook afruimen en afwassen/ afdrogen). Iedere middag eten en drinken wij gezamenlijk aan tafel. Daarna vinden de activiteiten plaats.

Wij bieden gezonde en gevarieerde voeding aan (ook halal en vegetarisch m.u.v. dieet voeding). Heeft uw kind een specifiek dieet dan bespreken wij graag de mogelijkheden met u.

Net als op school werken wij thema-gericht. Op de groep wordt elke maand een thematafel ingericht met werkjes van de kinderen. Zij zijn vrij om deel te nemen aan de activiteiten. Behalve knutselactiviteiten is er een ruime hoeveelheid aan verantwoord spel/speel materiaal voor binnen en buiten.

Naast de gezellig ingerichte groep is er ook ruimte en tijd voor serieuze zaken. De leidsters kunnen uw kind(eren) begeleiden bij het maken van huiswerk of het geven van bijles. Wij bieden ook educatieve en leerzame activiteiten aan.

Inspectierapporten

Danslessen
Unieke kans: Ontdek je danstalent! Klik hier voor meer informatie + inschrijving.
Binnenkort bieden wij ook danslessen aan. Wil je leren dansen of nog beter kunnen dansen (hip-hop, breakdance, streetdance), dan kun je bij ons terecht voor danslessen door een professionele danslerares.

Voorschoolse opvang
De voorschoolse opvang is van 07.30u tot de aanvang school (08:30 uur – 08:45 uur). Deze vorm van opvang is speciaal bedoeld voor ouders die hun kinderen niet zelf naar school kunnen brengen omdat ze eerder beginnen met werken. Voorschoolse opvang is dan dé uitkomst voor ouders die de zorg van hun kind(eren) combineren met arbeidsparticipatie. Wij hebben een speciaal ingerichte ruimte voor de voorschoolse opvang. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden uw kind(eren) naar school en zorgen ervoor dat ze op tijd aanwezig zijn.

Vakantie opvang
In de vakanties organiseert De Morgenstond minimaal één keer per week uitstapjes en activiteiten zoals Raceplanet, Artis, Nemo, museumbezoek, toneelvoorstelling (eigen uitvoering), dansvoorstelling, TunFun, picknicken of speeltuinen bezoeken.

Flexibele opvang
Sommige ouders werken onregelmatig volgens een wisselend rooster. In dit geval heeft u bij Kindercentrum De Morgenstond de mogelijkheid om flexibele opvang af te nemen. U geeft dan zelf aan op welke dagen uw kind naar de opvang komt. Dit ‘rooster’ geeft u af bij de directie.

Flexibel contract
Met een flexibel contract bepaalt u zelf wanneer en hoeveel opvang u afneemt. Deze vorm van opvang is niet alleen geschikt voor ouders die niet werken en dus geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, maar ook voor ouders die zich niet met een vast contract willen vastleggen. U koopt vooraf een aantal uren en kunt deze vrij besteden. Het minimaal aantal af te nemen uren per jaar is: 600 uur. Dit is gemiddeld 50 uur per maand. Er wordt een toeslag berekend op het normale uurtarief.

Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag kunnen hierdoor ook gebruik maken van professionele opvang. Zij kunnen al voor 12 uur per week, verdeeld over 2 dagen, bij ons terecht voor opvang.

Weekendopvang
Inschrijving gestart
Binnenkort volgt meer informatie 

Avond en nachtopvang
Inschrijving gestart
Binnenkort volgt meer informatie

Bijzondere opvang
Inschrijving gestart
Binnenkort volgt meer informatie

24-uurs opvang
Bij voldoende belangstelling zal er 24-uurs opvang worden aangeboden.
Inschrijving gestart
Binnenkort volgt meer informatie

Kampina 7, 1025 DD Amsterdam-Noord tel. 020-4639944 info@keckinder-garten.nl www.keckinder-garten.nl